04
juli
2018

Familiebedrijf: klaar met ruzie en gezeur

Ruzie in de familie? Dat willen we niet! In veel familiebedrijven gaat samenwerken niet vanzelf. En het wordt al helemaal spannend als het gaat over bedrijfsoverdracht! Natuurlijk zijn geschiktheid van de opvolger, de juiste prijs en een goede juridische en fiscale afwikkeling belangrijk. Maar waar het echt om draait, is de relatie tussen overdrager, opvolger en de overige familieleden.

12
februari
2019

Continue feedback de nieuwe norm?

ChrisvanBeek 8163 siteVerbeteren en vernieuwen kan alleen als je bereid bent je prestaties te evalueren. Dat moet je in eerste instantie zelf doen. Maar daarnaast kan een frisse blik van jouw directe werkomgeving zeer waardevol zijn. Mensen om je heen zien soms patronen, die voor jou ingesleten zijn, vanuit een ander perspectief. De jaarlijkse functioneringsgesprekken die een medewerker had met zijn leidinggevende zijn op hun retour. Medewerkers willen vaker feedback en daarom zijn apps voor het geven van feedback in zwang.

13
januari
2016

Rentmeesterschap en goed bestuur in Familiebedrijf (2)

Wat is goed rentmeesterschap? Bij ProMissie werken wij graag mee aan de continuïteit van familiebedrijven. In dat kader heb ik in mijn vorige blog geprobeerd om een definitie te vinden voor het begrip goed bestuur. Ik kwam uit bij de term rentmeesterschap vanwege de focus op de lange termijn.

22
januari
2016

Hebben familiebedrijven toekomst? Wie wordt uw bedrijfsopvolger?

Diverse universitaire onderzoeken laten zien dat familiebedrijven voor een flinke uitdaging staan. De ondernemer die het bedrijf gestart is, heeft dit meestal gedaan uit een bepaalde bevlogenheid. Maar dit wil niet automatisch zeggen dat mogelijke opvolgers in de familie dezelfde bevlogenheid of capaciteiten hebben. Daarnaast hebben veel ondernemers ook geen idee van de waarde van het bedrijf.

25
november
2015

Rentmeesterschap en goed bestuur in Familiebedrijf (1)

Er wordt ons bij ProMissie vaak gevraagd wat wij onder goed bestuur verstaan. Eerlijk gezegd vind ik dat best een lastige vraag. Ik ben er eens over gaan nadenken. Waarom valt deze vraag zo moeilijk te beantwoorden?

27
februari
2020

Het driecirkel model van familiebedrijven

driecirkelmodelFamiliebedrijven zijn op veel aspecten gelijk aan alle andere bedrijven. Ze produceren goederen en/of leveren diensten om rendement te creëren en continuïteit te waarborgen. Om dit doel te bereiken, heeft het bedrijf mensen in dienst die allen verschillende achtergronden, capaciteiten en persoonlijke doelstellingen hebben, maar die zich verenigen om de doelstellingen van de organisatie – zo efficiënt mogelijk werken om opbrengsten en winst te genereren – te verwezenlijken. Op één belangrijk punt echter is het familiebedrijf uniek: de directeuren, managers en werknemers werken in familieverband. De ethiek en gedragspatronen van dit familieverband vinden hun weerslag in de werkomgeving. De kracht van een familiebedrijf wordt mede ontleend aan de interactie tussen het bedrijfs-, eigendoms- en familiesysteem.

<<  1 [2
  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.