07
oktober
2019

ProMissie begeleidt in Groene Hart

20190815 publicatie JO Groene HartIn het magazine Into Business editie Gouda staat een mooi artikel over onze collega Jolanda Oosterom. In dit artikel vertelt zij over haar ervaring met overdrachtsprocessen in familiebedrijven. Ze begeleidt, coacht en traint zowel overdragers als de nieuwe generaties.

 

 

05
september
2019

Is opvolgen in het familiebedrijf planbaar?

Janine de Harder klein siteJolanda wist één ding zeker: ze wilde niet opvolgen in het bedrijf van haar vader. Maar toen overdracht van het bedrijf aan een externe partij in beeld kwam, realiseerde ze zich hoe verbonden ze zich eigenlijk voelde met het bedrijf. Ze kwam erachter dat ze niet durfde op te volgen, omdat ze zich zelf niet in de voetsporen van haar vader durfde te zien. Bij een ander familiebedrijf, het familiebedrijf Jansen BV waar Toon de scepter zwaait, is de hele familie betrokken. De broer van Toon werkt in de planning, Toons schoonzus doet de receptie en vijf van de zeven kinderen werken in het bedrijf. Nu Toon het stokje wil overdragen, moeten er bepaalde structuren worden opgezet om de familieleden een rol en een stem te geven.

18
juni
2019

Opvolging door drie zussen

LafeberIn het meinummer van Transport en Logistiek staat een mooi artikel over familiebedrijf Lafeber waar met behulp van een externe adviseur een bedrijfsopvolging goed geregeld werd en drie zussen een mannenbedrijf voortzetten, ieder in hun eigen rol. Adviseurs van ProMissie Jolanda Oosterom en Adriaan Westerveld, waren betrokken bij dit opvolgingsproces en dachten daarnaast mee in het bepalen van een focus voor het bedrijf.

 

07
mei
2019

Ronde Tafel lunch voor ondernemers

blur brainstorming chatting 1881333 siteAls overdrager in een familiebedrijf denk je na over vragen als: Hoe maak ik bedrijfsoverdracht bespreekbaar? Zijn mijn kinderen wel geschikt? Als ouder wil je je kinderen niet teveel onder druk zetten. Toch kun je niet vroeg genoeg beginnen om bedrijfsopvolging bespreekbaar te maken. Maar hoe pak je dat dan aan?

 

16
april
2019

Heb uw klant lief als uzelf!

Heb uw klant lief 2Hoe creëer je een duurzame relatie met de ondernemende familie en het familiebedrijf? Deze vraag stond centraal in de lezing die Adriaan Westerveld, familiebedrijfsadviseur van ProMissie, gaf op het Nationaal Congres Familiebedrijven van 5 april jl. 
 
Adriaan stelt dat een duurzame relatie zowel persoonlijk als professioneel moet zijn. Prikkelende vraag die hij daarbij aan het publiek te stelde: Hebt u uw klant lief als uzelf? Met andere woorden: “Wat heb je voor je klant over?”

13
februari
2019

Doe ik het? En zo ja, hoe?

Als kandidaat voor opvolging in een familiebedrijf sta je voor belangrijke keuzes en vragen:

 • Ga ik het doen, is het echt wat voor mij?
 • Waar sta ik, ben ik er al aan toe?
 • Wat komt er allemaal bij kijken?
 • Hoe kunnen we de opvolging het beste gaan regelen?

Met het Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging krijg je antwoord op deze vragen en verdiepen wij je kennis en vaardigheden rond het opvolgingsproces.

In onderstaand filmpje vertelt Twan, één van de deelnemers van de leergang van 2018 wat hij aan het leerwerktraject heeft gehad. 

 

06
december
2018

Bedrijfsbezoek Aldowa Rotterdam

Social Media 03Al je medewerkers een eigen sleutel van je fabriek geven. De medewerkers uit de werkplaats hun eigen machine laten aanschaffen. Welke ondernemer doet dat? Dat deden de kersverse directeuren Allard Droste en Jan Boom van Aldowa toen ze 13 jaar geleden het stokje over namen van de vorige eigenaren.


27
november
2018

Succesvolle bedrijfsoverdracht

20181127 bedrijfsoverdrachtOnlangs schreef onze adviseur Piet Spruijtenburg een artikel over bedrijfsoverdracht in familiebedrijven voor de kennisbank van de site Bedrijfsopvolging.
In dit artikel gaat Piet in op het feit dat succesvolle bedrijfsoverdracht bijna onmogelijk lijkt te zijn. Zo zouden maar 30% van de familiebedrijven de eerste generatie overleven. Niet bepaald geruststellend. Maar hoe kom je dan tot een toekomstig bestendige bedrijfsoverdracht?

18
oktober
2018

Emotie en communicatie in het familiebedrijf

20180920 foto 1 Blauwzaam den HartogWoensdag 19 september 2018 vond er een bijeenkomst plaats van de Werkgroep Familiebedrijven van Blauwzaam. Ditmaal was de Werkgroep te gast bij Den Hartog BV in Groot Ammers. Het thema van de avond was “Emotie en communicatie in het familiebedrijf”. Spreker van de avond, Marnix van Bruggen, zette de deelnemers stil bij het feit dat overdracht binnen familiebedrijven niet altijd vanzelfsprekend verloopt en dat communicatie hierin een sleutelrol speelt.

12
oktober
2018

ProMissie begeleidt overname van Autoschade Simon Groot door Autobedrijf Kreijne

WhatsApp Image 2018 09 27 at 09.21.43Met de overname van Autoschade Simon Groot bundelen de twee familiebedrijven hun krachten, zodat Kreijne door kan groeien als een betrouwbare partner in de mobiliteitsbranche.

[12 3 4 5  >>  
  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda
    
   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.