Button website
04
oktober
2017

Moeders hebben een bijzondere positie in familiebedrijf

De afgelopen jaren nemen steeds meer jonge vrouwen deel aan ons Leerwerktraject Bedrijfsopvolging. Inmiddels is een aantal van de cursisten ook moeder geworden en dat heeft invloed op hun rol binnen het familiebedrijf. Zij zijn niet alleen moeder en partner, maar spelen ook een actieve rol binnen het bedrijf. Bij ProMissie zien we al langer een bijzondere aandacht voor en beweging van vrouwen in het familiebedrijf. In Nederland, maar ook internationaal, zijn steeds meer moeders (mede)eigenaar van familieondernemingen. Daarom schenk ik graag aandacht aan de bijzondere positie van moeders in het traditionele familiebedrijf.

28
september
2017

Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Waardenoverdracht tussen generaties'

ProMissie Estafette 26 9 2017 4 Afgelopen dinsdag hebben wij wederom een bijzondere Estafette bijeenkomst gehad. We waren te gast bij de familie Van der Schans van Zuivelbedrijf Den Eelder in Well. Sinds 1983 maken Ernst en Jacomine van der Schans zuivelproducten die dicht bij de natuur blijven. 
Naast de kennismaking met dit mooie familiebedrijf, was er in deze familiebedrijvennetwerk bijeenkomst een interactieve workshop met het onderwerp 'Waardenoverdracht tussen generaties'

22
juni
2017

Uitnodiging Estafette bijeenkomst 26-09-2017

DenEelder zuivel karnemelkpakken 1140x60026-09-2017 staat er weer een bijeenkomst gepland van het familiebedrijvennetwerk ProMissie Estafette. Het thema van deze bijeenkomst is 'Waardenoverdracht familiebedrijven: nieuwe generaties, andere wereld'.
Familiewaarden zijn belangrijk voor de prestaties van familiebedrijven. Ze versterken de identiteit van het bedrijf. Daarmee zorgen ze voor betrokkenheid en loyaliteit van werknemers, klanten, leveranciers en de gemeenschap. Wat zijn deze waarden? En hoe draag je ze over?

22
mei
2017

Kennisbijeenkomst 4 juli 2017: Bedrijfsoverdracht is met name relationeel.

Werkgroep Blauwzaam organiseert een duurzame familiebedrijven kennisbijeenkomst.

Tegenover de natuurlijke rust van ons gebied ervaren we een sterk veranderende wereld: opkomst van webshops, nieuwe en veranderende distributiekanalen, schaarste van grondstoffen, wegzakken van vertrouwen (normen/waarden) in bedrijven en overheid, toetreding innovatieve nieuwe generaties, snelle technologische ontwikkelingen etc.

06
april
2017

Nieuwsbrief voorjaar 2017

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
-  Weet hoe je compagnon in elkaar zit, anders blijf je de dingen zien vanuit je eigen referentiekader
-  Het succesvolle team
-  ProMissie Groene Hart
-  Congres familiebedrijven 
-  Nieuwe teamleden ProMissie
-  Leerwerktraject voor jonge opvolgers in een familiebedrijf

30
maart
2017

Congres 'Ondernemende families: hoe regelen zij hun opvolging?'

UITNODIGING Congres ‘Ondernemende families: hoe regelen zij hun opvolging?’ 12 mei 2017

Dit congres is speciaal voor ondernemende families en externe managers in het familiebedrijf. Het wordt voor u georganiseerd door Hogeschool Utrecht en ProMissie in samenwerking met AFAS in Leusden.

03
oktober
2016

Alex Verbruggen draagt het stokje over

Verbruggen stokje wordt overgedragenVrijdag 30 september was het feest bij Verbruggen Palletizing Solutions. En daar waren maar liefst drie aanleidingen voor. Alex Verbruggen droeg formeel het stokje over aan de volgende generatie, het bedrijf bestond 25 jaar en ‘last but not least’ was het pand gerenoveerd.

20
september
2016

Alleen ga je snel, samen kom je verder!

Dat is waar Jolanda Oosterom in gelooft. Per 1 oktober 2016 sluit zij zich aan als partner bij ProMissie. Na 13 jaar zelfstandig ondernemen met J&O bedrijfsontwikkeling, is ze dan ook blij dat ze deze samenwerking aangaat met ProMissie. En wij zijn blij dat Jolanda deel uit gaat maken van ProMissie-team!

02
september
2016

Interview 'Bedrijfsoverdracht, neem er de tijd voor'

M.Verbruggen'ProMissie bracht de juridische- en financiële kant van de overdracht in beeld, zoals de waarde van het bedrijf en het vastgoed en de groeiprognoses. Verder is er naar de persoonlijke kwaliteiten gekeken, want je moet ook de juiste  mensen op de juiste plaats hebben om een overdracht te laten slagen.', aldus Maarten Verbruggen van Verbruggen Palletizing in Emmeloord.

11
juli
2016

PERSBERICHT 'Leerwerktraject voor jonge opvolgers in een familiebedrijf'

ProMissie Leerwerktraject 2016 1“Ik koos ervoor om deel te nemen aan het leerwerktraject, omdat ik nog niet zeker wist of ik mijn vader wel wilde opvolgen. Ik twijfelde of het ondernemerschap wel wat voor mij zou zijn, vooral vanwege de ondernemersrisico’s. Daar wilde ik eerst meer duidelijkheid in krijgen. En ondanks dat we pas halverwege het jaar zijn, ben ik door dit leerwerktraject nu al een stap dichter bij de overname van het bedrijf gekomen. Iets wat ik echt nooit gedacht had! De overname leek eerst een ‘big thing’, maar nu groei ik er stapje voor stapje naar toe" aldus Marjolein Vermeer, deelnemer aan het leerwerktraject 2016.

08
juli
2016

Nieuwsbrief zomer 2016

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
-  Joint Venture Ekocups.nl
-  Kun je te positief over je kind als opvolger zijn?
-  De verkoop van uw bedrijf, wat komt daarbij kijken?
-  Introductie Jolanda Oosterom 
-  Bedrijfsbezoek Kooiman Apparatenbouw
-  Leerwerktraject voor jonge opvolgers in een familiebedrijf

07
juni
2016

Begeleiding ProMissie in joint venture Ekocups

Joint venture Ekocups_ProMissieAfgelopen week hebben Bert Verheij van Global Flexibles en Henri Kwant van Ekocups.nl hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Hun joint venture kwam tot stand onder begeleiding van Adriaan Westerveld van ProMissie.

20
april
2016

Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt'.

Estafette apr.2016 3Wat een bijzondere Estafette bijeenkomst was het gisteren weer! Wij waren te gast bij de familie Dijkstra van het familiebedrijf Kooiman Apparatenbouw BV in Sliedrecht. Hun eigen verhaal over de bedrijfsoverdracht waar zij nu midden in zitten en de workshop 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt' door Ir Marnix van Burggen Msc maakten dat er een open en verbindende sfeer ontstond onder de aanwezigen.

05
maart
2016

Nieuwsbrief voorjaar 2016

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
-  Mogelijk familiebedrijf in wording - Goede familieband staat voorop!
-  Het leerwerktraject – Familie Bedrijf en Opvolging - Succesvolle afronding 2015 en mooi begin 2016.
-  
Introductie Jan Pieter van Ree
-  Hoe zorgen we ervoor dat ons familiebedrijf toekomstbestendig is? 
-  Branding van het familiebedrijf - Stichting BlauwZaam

04
maart
2016

Uitnodiging Estafette bijeenkomst 19-04-2016

19-04-2016 staat er weer een bijeenkomst gepland van het familiebedrijvennetwerk ProMissie Estafette. Het thema van deze bijeenkomst is 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt'. Ir.Marnix van Bruggen Msc verteld in een workshop over zijn onderzoek hierna en geeft praktische tips.

16
februari
2016

Nu hij een jaar lang training heeft gehad van ProMissie over hoe je een familiebedrijf overneemt, is hij er klaar voor.

Wouter Heres van Alres nam ik 2014 deel aan het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging'. Een jaar lang mocht ProMissie hem voorbereiden op het overnemen van hun familiebedrijf En hij is er klaar voor om, als 3e generatie, aan het roer van het familiebedrijf te gaan staan.

10
februari
2016

2e bijeenkomst leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging 2016'

Het thema van les 2 in het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' was 'Mijn positie en mijn persoonlijkheid'.
Een bijzondere bijeenkomst waarbij we de deelnemers aan het denken mochten zetten over de vragen 'wie ben ik' en 'waar sta ik' en 'wat kan ik daarmee in mijn communicatie met anderen'.

22
januari
2016

Leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2016 van start!

ProMissie Leerwerktraject 2016 2We zijn weer begonnen! Na 2014 en 2015, is de eerste avond van het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2016 ook een feit! Afgelopen dinsdag hebben wij 13 enthousiaste jonge opvolgers in een familiebedrijf een beetje leren kennen. Nu mogen wij ze een heel jaar lang volgen, begeleiden en uitdagen. Wij zien er naar uit!

13
januari
2016

Rentmeesterschap en goed bestuur in Familiebedrijf (2)

Wat is goed rentmeesterschap? Bij ProMissie werken wij graag mee aan de continuïteit van familiebedrijven. In dat kader heb ik in mijn vorige blog geprobeerd om een definitie te vinden voor het begrip goed bestuur. Ik kwam uit bij de term rentmeesterschap vanwege de focus op de lange termijn.

25
november
2015

Rentmeesterschap en goed bestuur in Familiebedrijf (1)

Er wordt ons bij ProMissie vaak gevraagd wat wij onder goed bestuur verstaan. Eerlijk gezegd vind ik dat best een lastige vraag. Ik ben er eens over gaan nadenken. Waarom valt deze vraag zo moeilijk te beantwoorden?

03
november
2015

Profilering als familiebedrijf positief voor imago

Het imago van familiebedrijven is de laatste jaren sterk verbeterd, terwijl familiebedrijven zelf vaak onvoldoende bewust zijn van het onderscheidend vermogen dat zij bezitten. Er valt voor familiebedrijven nog veel te behalen door in hun communicatie- en marketingactiviteiten zich te profileren als familiebedrijf.

13
oktober
2015

ProMissie spreekt op bijeenkomst De Ondernemende Commissaris

22 oktober 2015 zal Piet Spruijtenburg van ProMissie spreken op een HUB-bijeenkomst van De Ondernemende Commissaris in Utrecht. Het onderwerp zal zijn 'bedrijfsoverdracht'.

08
oktober
2014

NU INSCHRIJVEN - Leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2016

 

Overname van het familiebedrijf is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Jongeren hebben een overvloed aan carrièremogelijkheden en maken hun eigen keuzes in studie en werk. De jonge generatie vraagt zich af: Ben ik een geschikte opvolger? Ben ik er aan toe? Wat komt er allemaal bij kijken?

05
oktober
2015

Cumela biedt ProMissie's leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging aan

CUMELA Nederland, brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, biedt haar leden aan om deel te nemen aan het leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging van ProMissie. 
Leden van Cumela kunnen dan tevens gebruik maken van de mogelijkheid om een buddy te hebben tijdens deze cursus. In de praktijk blijkt dat het maken van huiswerk of een onafhankelijke sparringspartner in dit traject helpt om er nog meer uit te halen, een buddy van CUMELA Advies kan hierin voorzien.

01
oktober
2015

ProMissie spreker op 5e symposium Stichting Blauwzaam

Op 8 oktober 2015 zal het 5e symposium van Stichting Blauwzaam gehouden worden.

Tamme de Vries en Piet Spruijtenburg van ProMissie zullen die dag spreken over het thema: De wereld verandert in sneltreinvaart. Wat heeft dat voor gevolgen voor uw bedrijf? Wat heeft dit voor invloed op de “waarde” van uw bedrijf?

23
september
2015

ProMissie Estafette bijeenkomst 22-09-2015 'Governance - Goed bestuur in het familiebedrijf'

ProMissie Estafette QBTEC 3Dinsdag 22 september 2015 was er weer een bijeenkomst van het familiebedrijvennetwerk ProMissie Estafette. Dit keer werden wij verwelkomt bij QBTEC in Woerden.
Het thema van deze bijeenkomst was: 'Governance - Goed bestuur in het familiebedrijf'.

16
september
2015

Persbericht: JOBS leert zichzelf kennen

Het volgende persbericht stond in De Bunschoter van woensdag 16-09-2015:

07
september
2015

Netwerkbijeenkomst jonge ondernemers: Jobs 03-09-2015

Jobs bijeenkomst ProMissie 1Afgelopen donderdag, 3 september, ontvingen wij de jonge ondernemers uit Bunschoten-Spakenburg, die aangesloten zijn bij JOBS (onderdeel van de Bedrijvenkring Bunschoten-Spakenburg), op ons kantoor in Bunschoten voor een interactieve bijeenkomst.Het thema was: 'Wat is jouw stijl van (samen)werken'.

01
september
2015

Nieuwsbrief zomer 2015

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
-  Hoe komt een succesvolle bedrijfsoverdracht tot stand?
-  Het leerwerktraject – Familie Bedrijf en Opvolging. Ben jij klaar om het bedrijf over te nemen?
-  Jong en opvolgen – besluitvorming van jonge opvolgers in het familiebedrijf
-  Duurzame en maatschappelijke betrokkenheid in de regio Alblasserwaard/Vijfherenlanden
-  Introductie Patricia Hofman
-  Veranderende tijden: Heeft u uw toekomst al in beeld? Waar wilt u naar toe met uw bedrijf?

24
augustus
2015

Kijktip: 'Allemaal Familie'

Kijktip NPO: 'Allemaal Familie'

Zakentycoon John Fentener van Vlissingen neemt ons in het tv-programma 'Allemaal Familie' mee naar een dag uit het leven van enkele typische familiebedrijven. Families die voorspoed en geluk kennen, maar ook te maken kregen... met rampen, tegenslag of een krimpende markt. In de serie komen twaalf bekende en onbekende families aan het woord. Ze werken hard, helpen elkaar, en staan altijd voor hun klanten klaar. In Allemaal Familie staan ze voor een dag zelf in het zonnetje.

12
juni
2015

Verslag kennisbijeenkomst 'Welke strategie past bij een duurzaam familiebedrijf?'

Op woensdag 10 juni 2015 heeft de werkgroep familiebedrijven van Stichting Blauwzaam een inspirerende kennissessie gegeven.
Thema van deze middag/avond was: Welke strategie past bij een duurzaam familiebedrijf? We waren deze keer te gast bij de familie Korevaar van de Korevaar Groep in Langerak.  

25
maart
2015

ProMissie Estafette bijeenkomst 'Branding in het Familiebedrijf'

Afgelopen dinsdag hebben wij een inspirerende Estafette (familiebedrijven netwerk) bijeenkomst gehad bij Newasco De Hoop in Amersfoort.

10
februari
2015

'Mijn positie en mijn persoonlijkheid' thema 2e bijeenkomst leerwerktraject bedrijfsopvolging

Wat een bijzondere avond hebben wij weer achter de rug met de deelnemers van het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging'.
Het thema was 'Mijn positie en mijn persoonlijkheid'. Wat doet onze beeldvorming?

04
februari
2015

ProMissie ondertekend convenant Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Op woensdag 4 februari is de derde bijeenkomst gehouden van het initiatief "De Noordwest Veluwe verduurzaamt". Initiatiefnemer is Will2Sustain (W2S), een adviesbureau in duurzaam ondernemen, gevestigd in Oldebroek. De bijeenkomst werd gehouden op een prachtige locatie, namelijk bij Natuurlijk Goed aan de Winterdijk, Oosterwolde.

De bijeenkomst werd bijgewoond door 20 mensen, en in totaal 19 organisaties uit de gemeenten Oldebroek en Elburg hebben het MVO convenant ondertekend. Dit met het doel om samen een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de regio.

15
januari
2015

Waarom dochters steeds vaker het familiebedrijf overnemen

Dochters nemen steeds vaker het bedrijf van hun ouders over. Hier en daar ontstaan zelfs al ondernemersdynastieën langs de vrouwelijke lijn.

21
januari
2015

Leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2015 van start!

We zijn weer begonnen! Na een succesvolle afronding van de vorige ronde, is de eerste avond van een nieuwe ronde leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2015 een feit! Een jaar lang mogen we 16 enthousiaste jonge opvolgers in een familiebedrijf leren kennen, begeleiden en uitdagen. Wij zien er naar uit!

13
oktober
2014

Overdracht in familiebedrijven: LOSLATEN EN OPPAKKEN.

Jaarlijks vinden tussen de 11.000 en 15.000 bedrijfsoverdrachten plaats. Rond de 25.000 bedrijven staan te koop. Hiervan betreft 30% een familiebedrijf. Dit percentage neemt af, 10-15 jaar geleden lag dit nog rond de 60%. In twee derde van de gevallen betreft de overdracht zowel leiding als eigendom. Deze bedrijven en daarmee een succesvolle overdracht zijn essentieel voor de Nederlandse economie.

26
september
2014

NIRV gooit hoge ogen bij benoeming onafhankelijke deskundigen

NIRV gooit hoge ogen bij benoeming onafhankelijke deskundige bij prijsbepaling van aandelen: kosteloze snelle deskundigenbenoeming uit een grote pool van gespecialiseerde deskundigen.

18
september
2014

7e Bijeenkomst Leerwerktraject 'Goed Bestuur'

Dinsdag jl. de 7e bijeenkomst gehad in ons Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging. Het onderwerp van deze dag was 'Corporate Governance', of te wel: 'Goed Bestuur'. Wat is goed bestuur en waarom is het zo belangrijk? Wat zijn de fundamenten van goed bestuur en wat zijn de valkuilen en erger nog: wat kunnen de gevolgen zijn van niet goed bestuur.

11
juni
2014

Leerwerktraject opvolgers 'Ik ben niet jij!'

Dinsdag jl. alweer de 6e bijeenkomst van het Leerwerktraject voor Jonge Bedrijfsopvolgers.
Bedrijfsoverdracht: iedereen is anders en je krijgt heel wat mee. Gebeurtenissen, waarden, symbolen, helden, gewoonten en de leiderschapsstijl van de overdrager. Wat neem je over? En wat niet? En wat breng jij in?

23
mei
2014

Relatiemiddag ProMissie “Verbinding van generaties in het familiebedrijf”

Donderdag 22 mei mochten we, samen met 45 deelnemers, een prachtige relatiemiddag hebben over het onderwerp: “verbinding van generaties in het familiebedrijf”.

21
mei
2014

Leerwerktraject opvolgers - Financieel Management

Weer veel opgestoken van de vijfde bijeenkomst van het Leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf. Het onderwerp was Geldzaken - Financieel management. Wat moet je weten en waar stuur je op? Hoe ziet de cockpit van jouw familiebedrijf eruit?

29
april
2014

ProMissie in top 30 belangrijkste adviesbureaus voor familiebedrijven

Consultancy.nl, een online platform voor de adviesbranche, heeft ProMissie een plek gegeven in het overzicht van de 30 belangrijkste adviesbureaus in het familiebedrijfsegment.

23
april
2014

Leerwerktraject opvolgers: Het business model

Les 4 van het leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf was een energieke bijeenkomst. Visualiseer en analyseer jouw business model op een A4. En hoe ziet dat er uit over 5 jaar, met alle razendsnelle ontwikkelingen?

03
april
2014

Kennissessie Stichting Blauwzaam 'Het familiebedrijf heeft (nog) toekomst'

Stichting Blauwzaam hield onlangs een geslaagde kennissessie voor familiebedrijven.

BlauwZaam staat voor bewust ondernemen. Ondernemen vanuit het hart en met het oog gericht op de toekomst en alle zaken die met die toekomst te maken hebben. Het doel? die toekomst een stukje gezonder dan nu kunnen overdragen aan ons nageslacht.

11
februari
2014

Leerwerktraject opvolgers: jezelf leren kennen

Leerwerktraject-DISC4

Workshop 2:
Jezelf leren kennen, misschien wel het meest in de ontmoeting met de ander...

14
januari
2014

Start Leerwerktraject jonge opvolgers

Leerwerktraject-start 2

Yes! Wij zijn van start! Met een frisse groep jonge opvolgers. Samen optrekken in het leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf. Ontdekken, sparren, kennis en ervaringen delen. We hebben er zin in!

25
oktober
2013

Bedrijfsoverdracht is geven en nemen

Al vele jaren wordt er geschreven dat de "babyboomgeneratie" massaal op het punt staat om hun onderneming over te dragen. Daarentegen zijn er veel ondernemers die dit voor zich uitschuiven. Niet alleen door de tegenvallende resultaten, maar ook door het ontbreken van geschikte opvolgers. 

03
juni
2013

Overdracht familiebedrijf: Waar is de opvolger?

Het familiebedrijf is de kracht van onze economie. Dat willen we graag zo houden. Maar het is niet eenvoudiger geworden een familiebedrijf over te dragen. Volgens sommigen zou zeventig procent van alle familiebedrijven de volgende generatie niet halen. Volgens anderen zou driekwart van de potentiële opvolgers geen interesse hebben. Is dat werkelijk zo?

  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Franklinweg 27, Gorinchem

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda
    
   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

  • Neem contact met ons op

   1. Naam(*)
   2. Email(*)
   3. Bericht(*)
   4. Invalid Input
Button website