Adviesraad

Een Raad van Advies of Raad van Commissarissen kan veel toegevoegde waarde hebben. Zowel voor de onderneming als voor de aandeelhouder(s) en de directie. Dat geldt ook voor DGA-situaties: daar waar aandeelhouders ook directeur zijn. Een Adviesraad kan zeer praktisch ondersteunen: 

 • een Adviesraad heeft een betrokken, objectieve kijk op de onderneming
 • zij schat de betrokkenheid van familie op waarde
 • zorgt voor een goede balans tussen de verschillende belangen
 • komt met een helicopterview die uitstijgt boven de dagelijkse beslommeringen
 • draagt bij aan een scherpe en duurzame strategische koers

Klankbord voor continuïteit
De meeste ondernemers winnen regelmatig advies in over de te volgen strategie. De belangrijkste adviseurs zijn doorgaans de accountant, de partner van de ondernemer en collega-ondernemers. Met een Adviesraad wordt de adviesfunctie geformaliseerd. Nuttig, want ondernemers nemen doorgaans weinig tijd om aandacht te besteden aan zaken die wat verder af liggen van de dagelijkse werkzaamheden. Een Adviesraad heeft als voordeel dat meerdere mensen meedenken over belangrijke thema's en er dus vanuit meerdere gezichtspunten en ervaring wordt meegedacht. 

Bovendien is de Adviesraad voor bedrijfsopvolgers en voor nabestaanden bij noodopvolging, zoals bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of overlijden van de DGA, een stevig baken.

ProMissie kan meedenken bij het vormgeven van de Adviesraad of de Raad van Commissarissen en ondersteunt ook bij de samenstelling (bemensing) van een dergelijke raad. Bijvoorbeeld door de (anonieme) werving en selectie van kandidaten uit handen te nemen.

e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kennisartikel

Hebben familiebedrijven toekomst? Wie wordt uw bedrijfsopvolger?
Diverse universitaire onderzoeken laten zien dat familiebedrijven ook voor een flinke uitdaging staan. De ondernemer die het bedrijf gestart is, heeft dit meestal
gedaan uit een bepaalde bevlogenheid. Maar dit wil niet automatisch zeggen dat mogelijke opvolgers in de familie dezelfde bevlogenheid of capaciteiten hebben.
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website