• Home
 • Coaching
 • Personal coaching

Personal Coaching

Personal Coaching
Personal coaching van ProMissie is speciaal gericht op de mensen die betrokken zijn bij familiebedrijven. Bijvoorbeeld als overdrager of (potentiële) opvolger, maar ook als familie, medewerker, aandeelhouder of directeur. Iedereen die direct of indirect betrokken is bij een familieonderneming heeft immers te maken met de kenmerkende dynamiek.

Zeker bij werken in het familiebedrijf ervaart u de raakvlakken tussen persoonlijke en zakelijke aspecten. Het gaat in familiebedrijven over veel meer aspecten dan alleen functies, taken en bedrijfsmatige zaken. Het gaat om mensen, emoties en relaties. Dat geeft een extra dimensie aan personal coaching voor mensen die werkzaam zijn in familiebedrijven. Dat geldt eens te meer voor degenen die betrokken zijn bij het proces van bedrijfsoverdracht, opvolgen en loslaten.

Coaching is altijd maatwerk
Personal coaching is gericht op een persoonlijke positieve verandering door het ontwikkelen van inzicht en gedrag. Door het aanspreken van eigen kennis, zo nodig aangevuld met kennis van de coach, wordt u bekwamer in het bereiken van gestelde doelen. Het gaat bij coachen om persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Het doel van de coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en de professionele bekwaamheid.

De coaching kan procesmatig zijn of meer inhoudelijk. Bij inhoudelijke coaching kan het gaan om business coaching door een ervaren coach die een bepaald traject al eens eerder heeft doorlopen en die u daarin begeleidt en adviseert.
Bij procesmatige coaching gaat het meer om het vinden van een juiste omgang met uw specifieke situatie en dilemma's of een juiste balans in leven en werken. Daarbij gaat het om wat aansluit bij uw ontwikkelbehoefte.

Mentoraat, en contextuele coaching
In sommige situaties kunnen andere vormen van begeleiding beter aansluiten bij de situatie, behoefte en beoogde resultaten. Dan kan er sprake zijn van van andere begeleidingsvormen, zoals mentoraat of contextueel advies.
Bij mentoraat gaat het om begeleiding door een mentor o.b.v. persoonlijke en/of zakelijke (levens)ervaring.
Bij contextueel advies kan het gaan om contextuele coaching, begeleiding of hulpverlening. De gesprekken gaan meestal over relationele problemen binnen gezinnen, tussen partners, familieleden, vrienden of op het werk. Maar het kan ook zijn dat je voor je gevoel 'vast zit' of 'niet begrepen wordt' zonder dat je weet hoe het komt of hoe je het kunt oplossen. Vraag ons dan eens om een vrijblijvend gesprek.

Deskundige begeleiding
ProMissie werkt met een ervaren coach (Register Loopbaanprofessional), een contextueel psycholoog en diverse business coaches.

Rob

Direct contact?
Marnix van Bruggen
Meer over Marnix?
Stuur Marnix een e-mail

Rob

Direct contact?
Rob Zoutewelle:
06-54277435
Stuur Rob een e-mail

Kennisartikel

De zwakste schakel 
Wat kunt u als DGA doen om met uw team een krachtig bedrijfsinstrument in handen te hebben? Hoe kunt u personeel behouden? Hoe kunt u in uw personeel investeren en hoe kunt u iedereen in zijn kracht zetten en waarderen om zijn of haar talenten?
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website