• Home
 • Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht MKB en Familiebedrijf

Bedrijfsopvolging, -voortzetting of -overname
Bij de overdracht van een onderneming komt veel kijken. Het is geen dagelijkse bezigheid en daarom is goede begeleiding welkom. Bepalend is om welk type overdracht het gaat en wie de betrokkenen zijn. Opvolging en bedrijfsoverdracht in het familiebedrijf is anders dan de overdracht naar een opvolger van binnen of buiten de onderneming. Een proces dat als opvolgingstraject begon kan ook zomaar in een verkoop eindigen of andersom. En hoe gaat het als twee familiebedrijven samen verder willen? Of de opvolgende generatie het bedrijf wil splitsen?

Zo kan het bijvoorbeeld gaan om:

 • geplande opvolging of overdracht van een onderneming aan een volgende generatie
 • overdracht van een onderneming in ongeplande situaties als overlijden, arbeidsongeschiktheid, stoppen of echtscheiding (OASE)
 • voortzetting van een onderneming na boedelscheiding
 • een fusie of splitsing van ondernemingen

ProMissie begeleidt ondernemers, aandeelhouders en families bij de overdracht van een onderneming.

Bedrijfsopvolging
Bij bedrijfsopvolging gaat het over de opvolging van eigendom én de leiding van het bedrijf. Dikwijls binnen de familie en soms naar iemand van buiten de familie. Wellicht heeft u al een opvolger op het oog, uw zoon of dochter of trouwe medewerker? Maar is die wel geschikt? Wil hij/zij wel echt? En hoe gaat u hiermee om richting eventuele andere kinderen? Hoe maakt u de opties bespreekbaar en hoe worden emotionele hindernissen overwonnen? En wat zijn de emoties van u als ondernemer? Die spelen vanzelfsprekend een grote rol omdat het over uw eigen opvolging gaat. ProMissie staat u hierin graag terzijde met raad en daad. Wij stellen een hechte relatie tussen de generaties centraal en hebben ruime ervaring én de juiste instrumenten voor een duurzame overdracht. Zo kunnen we geschiktheid van de opvolger in persoonlijkheid en vaardigheden objectief in kaart brengen in een assessment. Met ons leerplatform zorgen we voor de juiste kennis en vaardigheden voor voor overdrager, opvolger en management/bedrijfsleiding. Zodat ook uw familiebedrijf zich soepel schaart in de rij van succesvolle, duurzame bedrijfsoverdrachten.

Meer: Familiebedrijf
Meer: Aankoop/Verkoop

e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tamme.lr - website

Direct contact?
Tamme de Vries:
06-53941889
Stuur Tamme een e-mail

Prakijkcase

Joost, DGA: “Door professionalisering sterkere concurrentiepositie”
ProMissie staat het familiebedrijf ter zijde bij het versterken van de bedrijfsvoering en bij cruciale besluiten. Directeur-eigenaar Joost: “Dankzij ProMissie kunnen we goed sturen in de ontwikkelingen en lopen we vooruit op de zaken.” 
Lees meer...

Kennisartikel

Hoe stimuleer je op gezonde en ongedwongen wijze de toekomstige bedrijfsopvolgers van het familiebedrijf?
De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er minder opvolgers in het familiebedrijf zich aandienen. Dat betekent een rechtstreekse bedreiging voor het familiebedrijf. Welke factoren liggen hier ten grondslag en hoe kunnen wij die tendens buigen?  
Lees meer...

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website