04
maart
2016

Uitnodiging Estafette bijeenkomst 19-04-2016

19-04-2016 staat er weer een bijeenkomst gepland van het familiebedrijvennetwerk ProMissie Estafette. Het thema van deze bijeenkomst is 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt'. Ir.Marnix van Bruggen Msc verteld in een workshop over zijn onderzoek hierna en geeft praktische tips.

16
februari
2016

Nu hij een jaar lang training heeft gehad van ProMissie over hoe je een familiebedrijf overneemt, is hij er klaar voor.

Wouter Heres van Alres nam ik 2014 deel aan het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging'. Een jaar lang mocht ProMissie hem voorbereiden op het overnemen van hun familiebedrijf En hij is er klaar voor om, als 3e generatie, aan het roer van het familiebedrijf te gaan staan.

10
februari
2016

2e bijeenkomst leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging 2016'

Het thema van les 2 in het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' was 'Mijn positie en mijn persoonlijkheid'.
Een bijzondere bijeenkomst waarbij we de deelnemers aan het denken mochten zetten over de vragen 'wie ben ik' en 'waar sta ik' en 'wat kan ik daarmee in mijn communicatie met anderen'.

22
januari
2016

Leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2016 van start!

ProMissie Leerwerktraject 2016 2We zijn weer begonnen! Na 2014 en 2015, is de eerste avond van het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2016 ook een feit! Afgelopen dinsdag hebben wij 13 enthousiaste jonge opvolgers in een familiebedrijf een beetje leren kennen. Nu mogen wij ze een heel jaar lang volgen, begeleiden en uitdagen. Wij zien er naar uit!

13
januari
2016

Rentmeesterschap en goed bestuur in Familiebedrijf (2)

Wat is goed rentmeesterschap? Bij ProMissie werken wij graag mee aan de continuïteit van familiebedrijven. In dat kader heb ik in mijn vorige blog geprobeerd om een definitie te vinden voor het begrip goed bestuur. Ik kwam uit bij de term rentmeesterschap vanwege de focus op de lange termijn.

25
november
2015

Rentmeesterschap en goed bestuur in Familiebedrijf (1)

Er wordt ons bij ProMissie vaak gevraagd wat wij onder goed bestuur verstaan. Eerlijk gezegd vind ik dat best een lastige vraag. Ik ben er eens over gaan nadenken. Waarom valt deze vraag zo moeilijk te beantwoorden?

03
november
2015

Profilering als familiebedrijf positief voor imago

Het imago van familiebedrijven is de laatste jaren sterk verbeterd, terwijl familiebedrijven zelf vaak onvoldoende bewust zijn van het onderscheidend vermogen dat zij bezitten. Er valt voor familiebedrijven nog veel te behalen door in hun communicatie- en marketingactiviteiten zich te profileren als familiebedrijf.

13
oktober
2015

ProMissie spreekt op bijeenkomst De Ondernemende Commissaris

22 oktober 2015 zal Piet Spruijtenburg van ProMissie spreken op een HUB-bijeenkomst van De Ondernemende Commissaris in Utrecht. Het onderwerp zal zijn 'bedrijfsoverdracht'.

08
oktober
2014

NU INSCHRIJVEN - Leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2016

 

Overname van het familiebedrijf is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Jongeren hebben een overvloed aan carrièremogelijkheden en maken hun eigen keuzes in studie en werk. De jonge generatie vraagt zich af: Ben ik een geschikte opvolger? Ben ik er aan toe? Wat komt er allemaal bij kijken?

05
oktober
2015

Cumela biedt ProMissie's leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging aan

CUMELA Nederland, brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, biedt haar leden aan om deel te nemen aan het leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging van ProMissie. 
Leden van Cumela kunnen dan tevens gebruik maken van de mogelijkheid om een buddy te hebben tijdens deze cursus. In de praktijk blijkt dat het maken van huiswerk of een onafhankelijke sparringspartner in dit traject helpt om er nog meer uit te halen, een buddy van CUMELA Advies kan hierin voorzien.

<<  1 2 3 4 [56 7 8  >>  

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website