10
april
2018

Moeders in het familiebedrijf

Moeders zijn degene binnen de familieonderneming die veel verschillende rollen bekleden: echtgenoot/partner, (schoon)moeder, diverse relaties onderhouden in het netwerk, opvoeding van de kinderen etc. Kortom, moeders moeten veel ballen in de lucht houden. Het is belangrijk dat moeders zelf in de gaten hebben welke belangrijke posities zij innemen. In eerste instantie is het cruciaal dat moeders een gezonde en evenwichtige relatie met hun partner hebben en houden. Veel mannelijke ondernemers hebben van nature een dominant, extravert, optimistisch en probleemoplossend karakter. Misschien stigmatiserend, maar toch. Het is belangrijk dat moeders periodiek geïnformeerd worden over het reilen en zeilen van de onderneming. In ieder geval is het fundamenteel dat complexe en spannende zaken met elkaar worden gedeeld. Sommige moeders opereren duidelijk achter de coulissen, terwijl anderen meer nadrukkelijk op het podium staan. Uiteraard zijn er ook vele mengvormen. Hoe het ook zij; alle moeders hebben, zoals eerder genoemd, veel aandachtsgebieden te combineren. In deze video vertelt een moeder over haar rol in het bedrijf en geeft zij adviezen aan andere moeders.

11
juni
2018

NIeuw: Master voor moeders in familiebedrijven

moeders siteVoor moeders in familiebedrijven is het ongetwijfeld een herkenbare situatie: u zet de pan met soep op tafel, schuift aan en manlief vertelt gepassioneerd over hoe het vandaag ging op de zaak. Als moeder van een gezin met een familiebedrijf, hoort u aan de eettafel van alles over het reilen en zeilen van de zaak. Bij spanningen of zakelijke besluiten bent u degene die de boel sust en de gezinsleden steunt. U bent het klankbord binnen het gezin. En als het druk is op de zaak, bent u degene die moet accepteren dat de vakantie dit jaar niet door kan gaan. U bent dus niet alleen (schoon)moeder, maar ook partner, opvoeder, bemiddelaar en wellicht bent u actief in de zaak. Als moeder binnen het familiebedrijf vervult u dus meerdere, onmisbare rollen.

22
februari
2018

Inspirerend event over familiebedrijven

Brancheverenging CBM organiseert op donderdag 29 maart een inspirerend event met als thema: Familiebedrijven. Met een interessante inleiding door een expert op het gebied van familiebedrijven en workshops over de zakelijke en emotionele kant van bedrijfsopvolging door ProMissie Bedrijfsoverdracht & Ondernemersadvies. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld opvolgingsproblemen, succesfactoren en valkuilen van familiebedrijven. Tijd van 13.30 tot 18.00 uur. Geïnteresseerd of aanmelden? Kijk hier.

15
februari
2018

Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging 2018 gestart!

2018 213 LWT les 1Het leerwerktraject voor Familie Bedrijf en Opvolging 2018 is begonnen. 12 potentiele opvolgers gaan de slag met vragen als: 'Ga ik het doen, is het echt wat voor mij? Waar sta ik, ben ik er al aan toe? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe kunnen we de opvolging het beste gaan regelen?'
Met het Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging krijg je antwoord op deze vragen en verdiepen wij je kennis en vaardigheden rond het opvolgingsproces. Meer weten over dit leerwerktraject? Kijk op deze pagina.

07
februari
2018

Initiatiefvoorstel CDA voor Familiebedrijven aangenomen!

Maandag 5 februari jl. is het CDA initiatiefvoorstel Familiebedrijven, mede ingediend door SGP, 50Plus, SP, PvdA en VVD, aangenomen door de Provinciale staten van Utrecht! Een mooi product van intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en politiek! Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Utrechtse economie. In de provincie Utrecht is 61% van de bedrijven een familiebedrijf, 27% van de banen is binnen een familiebedrijf en zij dragen bij aan 31% van de totale omzet.

13
juni
2018

Nieuwsbrief najaar 2017

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

-Moeders in het familiebedrijf
-Estafette-bijeenkomst over waardenoverdracht
-Mediation in het familiebedrijf
-Introductielessen voor jonge opvolgers in een familiebedrijf
-Businesspartnerschap CBM en ProMissie

04
oktober
2017

Moeders hebben een bijzondere positie in familiebedrijf

De afgelopen jaren nemen steeds meer jonge vrouwen deel aan ons Leerwerktraject Bedrijfsopvolging. Inmiddels is een aantal van de cursisten ook moeder geworden en dat heeft invloed op hun rol binnen het familiebedrijf. Zij zijn niet alleen moeder en partner, maar spelen ook een actieve rol binnen het bedrijf. Bij ProMissie zien we al langer een bijzondere aandacht voor en beweging van vrouwen in het familiebedrijf. In Nederland, maar ook internationaal, zijn steeds meer moeders (mede)eigenaar van familieondernemingen. Daarom schenk ik graag aandacht aan de bijzondere positie van moeders in het traditionele familiebedrijf.

28
september
2017

Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Waardenoverdracht tussen generaties'

ProMissie Estafette 26 9 2017 4 Afgelopen dinsdag hebben wij wederom een bijzondere Estafette bijeenkomst gehad. We waren te gast bij de familie Van der Schans van Zuivelbedrijf Den Eelder in Well. Sinds 1983 maken Ernst en Jacomine van der Schans zuivelproducten die dicht bij de natuur blijven. 
Naast de kennismaking met dit mooie familiebedrijf, was er in deze familiebedrijvennetwerk bijeenkomst een interactieve workshop met het onderwerp 'Waardenoverdracht tussen generaties'

22
juni
2017

Uitnodiging Estafette bijeenkomst 26-09-2017

DenEelder zuivel karnemelkpakken 1140x60026-09-2017 staat er weer een bijeenkomst gepland van het familiebedrijvennetwerk ProMissie Estafette. Het thema van deze bijeenkomst is 'Waardenoverdracht familiebedrijven: nieuwe generaties, andere wereld'.
Familiewaarden zijn belangrijk voor de prestaties van familiebedrijven. Ze versterken de identiteit van het bedrijf. Daarmee zorgen ze voor betrokkenheid en loyaliteit van werknemers, klanten, leveranciers en de gemeenschap. Wat zijn deze waarden? En hoe draag je ze over?

22
mei
2017

Kennisbijeenkomst 4 juli 2017: Bedrijfsoverdracht is met name relationeel.

Werkgroep Blauwzaam organiseert een duurzame familiebedrijven kennisbijeenkomst.

Tegenover de natuurlijke rust van ons gebied ervaren we een sterk veranderende wereld: opkomst van webshops, nieuwe en veranderende distributiekanalen, schaarste van grondstoffen, wegzakken van vertrouwen (normen/waarden) in bedrijven en overheid, toetreding innovatieve nieuwe generaties, snelle technologische ontwikkelingen etc.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website