• Home
 • Nieuws
 • Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Waardenoverdracht tussen generaties'
28
september
2017

Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Waardenoverdracht tussen generaties'

ProMissie Estafette 26 9 2017 4 Afgelopen dinsdag hebben wij wederom een bijzondere Estafette bijeenkomst gehad. We waren te gast bij de familie Van der Schans van Zuivelbedrijf Den Eelder in Well. Sinds 1983 maken Ernst en Jacomine van der Schans zuivelproducten die dicht bij de natuur blijven. 
Naast de kennismaking met dit mooie familiebedrijf, was er in deze familiebedrijvennetwerk bijeenkomst een interactieve workshop met het onderwerp 'Waardenoverdracht tussen generaties'

ProMissie Estafette 26 9 2017 3 De gasten, allen lid van een familiebedrijf, werden halverwege de middag ontvangen met een heerlijk welkomstdrankje, gemaakt van zuivel van Den Eelder, om gelijk in de stemming te komen.

ProMissie Estafette 26 9 2017 1 Daarna volgde een enthousiaste en uitgebreide rondleiding langs de 2 kanten van dit mooie familiebedrijf: de boerderij en de zuivelproductie. De rondleiding werd geleid door de 2 'boerenzonen', Willem en Gerben van der Schans. Willem en Gerben hebben een aantal jaren geleden het leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' bij ProMissie doorlopen. Dit leerwerktraject heeft ze verder geholpen in de keuzes die gemaakt mogen worden in het opvolgingsproces.
ProMissie Estafette 26 9 2017 2 Na de rondleiding kreeg iedereen een opdracht om 5 kernwaarden voor hun familiebedrijf te formuleren. Dat valt nog niet mee wanneer je de keuze hebt uit 169 waarden.

Daarna was het woord aan de 2 generaties Van der Schans om zich introduceren en te delen welke processen ze als hun familiebedrijf doorheen gegaan zijn en nu gaan. Daarbij werd een brug geslagen naar het onderwerp van de bijeenkomst 'waardenoverdracht tussen generaties'. Welke kernwaarden zijn belangrijk voor de overdragers, Ernst en Jacomine van der Schans, en willen zij meegeven aan de volgende generatie. En wat vindt de volgende generatie belangrijk voor hun familiebedrijf.

ProMissie Estafette 26 9 207 5 Vervolgens pakte Adriaan Westerveld, ProMissie, dit onderwerp verder op in een interactieve workshop over waardenoverdracht bij familiebedrijven.

Familiewaarden zijn belangrijk voor de prestaties van familiebedrijven. Ze versterken de identiteit van het bedrijf. Daarmee zorgen ze voor betrokkenheid en loyaliteit van werknemers, klanten, leveranciers en de gemeenschap. Wat zijn deze waarden? En hoe draag je ze over? Het onderwerp is zo relevant en in een mooie openheid werden meningen en ervaringen tussen familiebedrijven gedeeld. 

ProMissie Estafette 26 9 2017 6 Tijdens en na de bijeenkomst werden, door de cateraar, hapjes uitgedeeld waarin de zuivelproducten van Den Eelder verwerkt waren.

Na de bijeenkomst werd de gelegenheid om verder ervaringen uit te wisselen en te netwerken goed benut.

Meer informatie over ProMissie Estafette, het familiebedrijvennetwerk van Promissie, vindt u hier.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de volgende Estafette bijeenkomst? Stuur ons dan eDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan zorgen wij ervoor dat u een uitnodiging ontvangt voor de volgende bijeenkomst.

Mocht u meer informatie willen over het onderwerp 'Waardeoverdracht tussen generaties in een familiebedrijf', dan kunt u contact met ons opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of per telefoon 085-8771690.

Samen met de nieuwe generatie wil Ernst en Jacomine Van der Schans Nederland nog lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel. Lees hier waarom de zuivel van Den Eelder echt wat bijzonders is: www.deneelder.nl

ProMissie Estafette 26 9 2017 7 ProMissie Estafette 26 9 2017 8

 

Piet.lr - website

Direct contact?
Piet Spruijtenburg:
06-22491256
Stuur Piet een e-mail

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website