15
januari
2015

Waarom dochters steeds vaker het familiebedrijf overnemen

Dochters nemen steeds vaker het bedrijf van hun ouders over. Hier en daar ontstaan zelfs al ondernemersdynastieën langs de vrouwelijke lijn.

21
januari
2015

Leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2015 van start!

We zijn weer begonnen! Na een succesvolle afronding van de vorige ronde, is de eerste avond van een nieuwe ronde leerwerktraject 'Familie Bedrijf en Opvolging' 2015 een feit! Een jaar lang mogen we 16 enthousiaste jonge opvolgers in een familiebedrijf leren kennen, begeleiden en uitdagen. Wij zien er naar uit!

13
oktober
2014

Overdracht in familiebedrijven: LOSLATEN EN OPPAKKEN.

Jaarlijks vinden tussen de 11.000 en 15.000 bedrijfsoverdrachten plaats. Rond de 25.000 bedrijven staan te koop. Hiervan betreft 30% een familiebedrijf. Dit percentage neemt af, 10-15 jaar geleden lag dit nog rond de 60%. In twee derde van de gevallen betreft de overdracht zowel leiding als eigendom. Deze bedrijven en daarmee een succesvolle overdracht zijn essentieel voor de Nederlandse economie.

26
september
2014

NIRV gooit hoge ogen bij benoeming onafhankelijke deskundigen

NIRV gooit hoge ogen bij benoeming onafhankelijke deskundige bij prijsbepaling van aandelen: kosteloze snelle deskundigenbenoeming uit een grote pool van gespecialiseerde deskundigen.

18
september
2014

7e Bijeenkomst Leerwerktraject 'Goed Bestuur'

Dinsdag jl. de 7e bijeenkomst gehad in ons Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging. Het onderwerp van deze dag was 'Corporate Governance', of te wel: 'Goed Bestuur'. Wat is goed bestuur en waarom is het zo belangrijk? Wat zijn de fundamenten van goed bestuur en wat zijn de valkuilen en erger nog: wat kunnen de gevolgen zijn van niet goed bestuur.

11
juni
2014

Leerwerktraject opvolgers 'Ik ben niet jij!'

Dinsdag jl. alweer de 6e bijeenkomst van het Leerwerktraject voor Jonge Bedrijfsopvolgers.
Bedrijfsoverdracht: iedereen is anders en je krijgt heel wat mee. Gebeurtenissen, waarden, symbolen, helden, gewoonten en de leiderschapsstijl van de overdrager. Wat neem je over? En wat niet? En wat breng jij in?

23
mei
2014

Relatiemiddag ProMissie “Verbinding van generaties in het familiebedrijf”

Donderdag 22 mei mochten we, samen met 45 deelnemers, een prachtige relatiemiddag hebben over het onderwerp: “verbinding van generaties in het familiebedrijf”.

21
mei
2014

Leerwerktraject opvolgers - Financieel Management

Weer veel opgestoken van de vijfde bijeenkomst van het Leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf. Het onderwerp was Geldzaken - Financieel management. Wat moet je weten en waar stuur je op? Hoe ziet de cockpit van jouw familiebedrijf eruit?

29
april
2014

ProMissie in top 30 belangrijkste adviesbureaus voor familiebedrijven

Consultancy.nl, een online platform voor de adviesbranche, heeft ProMissie een plek gegeven in het overzicht van de 30 belangrijkste adviesbureaus in het familiebedrijfsegment.

23
april
2014

Leerwerktraject opvolgers: Het business model

Les 4 van het leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf was een energieke bijeenkomst. Visualiseer en analyseer jouw business model op een A4. En hoe ziet dat er uit over 5 jaar, met alle razendsnelle ontwikkelingen?

<<  2 3 4 5 6 [78  >>  

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website