Op zoek naar dé DNA match!

Global flexibels 02Na 21 jaar bouwen, innoveren en stabiliseren, vond oprichter Bert Verheij het tijd om belangrijke stappen met het oog op de toekomst van zijn bedrijf Global Flexibles te zetten. Hij ging op zoek naar een overname partij die paste bij het DNA van zijn bedrijf en met wie hij verder kon bouwen. Hoe vind je nou zo’n overnamepartij en wat is dan een goede match? Bert liet zich in dit proces bijstaan door ProMissie.

Een strategische partij
Duurzame relaties zijn voor Bert een belangrijk fundament onder Global Flexibles. Bert: ”Ik stroom uit en het bedrijf gaat door. Daarom is het voor mij belangrijk dat de overnamepartij goed werkgeverschap, duurzame relaties met klanten en leveranciers, oog voor milieu en behoefte aan continue verbeteringen ook heel belangrijk vindt.” In een overname partij zocht Bert dus naar een sociale ondernemer, een strategische partij en niet naar een investeerder.

Adriaan Westerveld, partner en adviseur van ProMissie trok al jaren met Bert Verheij op (lees daar hier meer over). Hierdoor kende hij Global Flexibles van binnenuit. Dit heeft Bert als heel waardevol ervaren. ProMissie heeft voor hem de overnamegesprekken op zowel financieel als op juridisch gebied begeleid. “Uit Adriaans handelen sprak dat mijn belang, zijn belang was: alsof het zijn eigen bedrijf was,” geeft Bert aan, “Daarom was ik blij dat ik in het proces met hem kon optrekken.” 

De ideale match
Caspar Jacobs, eigenaar van Dimensio verpakkingen BV blijkt de ideale match voor Bert Verheij te zijn.
“Bij het eerste gesprek met Caspar wist ik al dat het goed was,” vertelt Bert. ‘”Het overnameproces kwam daarmee in een stroomversnelling maar voor ons beiden voelde dit goed. De keuze voor overname maak je alleen als je zeker weet dat je met de juiste partij aan tafel zit. Met de overname door Dimensio kan Global Flexibles verder groeien en haar programma verder uitbreiden.”
Bert heeft het overnametraject ook als een zeer leerzaam proces ervaren. Toen hij besloot te verkopen, stapte hij een nieuwe wereld in. ProMissie legde de route van het verkoopproces aan Bert uit en remde Bert zelfs af en toe in het proces, zo geeft Bert aan. “Daardoor kreeg ik de mogelijkheid om beter over de dingen na te denken en weloverwogen beslissingen te maken. Hierdoor ben ik voor veel dingen behoed.”

Dromen
En Berts toekomstdromen? Berts droom is dat Global Flexibles als onderdeel van Dimensio Groep verder groeit in duurzaam verpakken vanaf de basis die hij heeft mogen leggen. Ik was de eerste in Nederland die begon met recyclebare verpakkingen. Ik hoop dat Global Flexibles die voortrekkersrol houdt en een belangrijke speler zal blijven.” Bert blijft de komende jaren, voor een aantal dagen in de week, leidinggeven aan Global Flexibles. Deze overgangstermijn geeft Bert de mogelijkheid om zijn kennis verder over te dragen en te onthechten van ‘zijn’ bedrijf. “Het gaat erom dat je iets achterlaat waar de ander iets mee kan.” Sta jij ook voor een belangrijke kruising? Wil je graag dat er iemand met je meedenkt? Wij doen dat graag. Maak eens vrijblijvend een afspraak met Adriaan Westerveld. Of neem contact met ons op.
  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website