Duurzame relaties zijn cruciaal in familiebedrijven

Global Flexibles team 03“Duurzame relaties is waar het om draait in familiebedrijven,” aldus Bert Verheij. Bert begon in januari 2000 het bedrijf Global Flexibles, gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen op het gebied van folie voor met name de foodsector. Adviseur Adriaan Westerveld van ProMissie trok al sinds 2005 met hem op. Onlangs verkocht Bert zijn bedrijf aan een externe partij en ook dat verkoopproces werd door ProMissie begeleid. Verkopen lijkt op gespannen voet te staan met het belang van duurzame relaties. Wat verstaat Bert onder duurzame relaties en waarom is het volgens hem zo belangrijk?

Het fundament
Bert geeft aan “Veel van onze klanten zijn MKB-bedrijven, veelal familiebedrijven. Mijn ervaring is dat in bedrijven waar familie betrokken is veelal dezelfde waarden terugkomen en die waarden bepalen de aard van de relatie.” Die waarden herkent Bert als: de relatie belangrijk vinden, betrouwbaar zijn voor elkaar, samen bouwen aan de toekomst en op zoek gaan naar win-win situaties. Deze waarden maken relaties duurzaam en die duurzame relaties zijn voor Bert een belangrijk fundament onder Global Flexibles. Deze waarden worden zichtbaar in de relaties met alle stakeholders van Global Flexibles: klanten,, productie-partners en leveranciers, personeel en ook in de relatie met ProMissie. Het gaat om betrouwbaar zijn voor elkaar en samen bouwen aan de toekomst. Over het creëren van zo’n win-win situatie geeft Bert het volgende aan: ”We willen naast onze klanten staan en een eerlijke prijs berekenen. Maar we denken ook met hen mee in oplossingen voor het besparen op materiaal en het gebruik maken van zoveel mogelijke recyclebare materialen.”

Het familiebedrijf Global Flexibles
Dat Global Flexibles een familiebedrijf is, blijkt wel uit de betrokkenheid van het gezin van Bert. Vanaf het allereerste begin is de echtgenote van Bert altijd erg betrokken geweest bij en actief geweest in het bedrijf. “Daarmee is ze eigenlijk de moeder van het bedrijf,” geeft hij aan. Sinds een aantal jaar is ze door privéomstandigheden meer op de achtergrond betrokken. Zoon Alain heeft 10 jaar binnen het bedrijf gewerkt, gedeeltelijk in zijn studententijd. Bert vertelt: “Alain heeft professionaliteit gebracht in het bedrijf.” Sinds 2017 werkt schoonzoon Johannes in het bedrijf. Ook hij heeft een grote bijdrage geleverd aan hoe Global Flexibles er nu voor staat. Vele bedrijfsprocessen die zorgden voor een verbetering van de efficiëntie komen van zijn hand. Tenslotte maakt ook het personeel dat Global Flexibles voelt als een familiebedrijf. Het team is hecht en werkt al jaren met elkaar samen, is daardoor goed op elkaar ingespeeld en weet dat men op elkaar kan bouwen.

Externe verkoop en toch behouden van duurzame relaties
Met het oog op de toekomst besloot Bert om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar voor Global Flexibles. Dit omdat Bert zich de komende jaren wil gaan ‘onthechten’ van het ondernemen, om zijn tijd aan andere dingen te kunnen besteden. Bert wil graag meer tijd besteden met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en zich in gaan zetten voor maatschappelijke projecten. Zoon Alain heeft zijn weg buiten het bedrijf vervolgd als theoloog, schrijver en spreker. Schoonzoon Johannes wil zijn kwaliteiten graag inzetten voor Global Flexibles, maar ambieert hierbij niet het eigenaarschap.
Bij het zoeken naar een nieuwe eigenaar speelden de bedrijfswaarden - duurzame relaties met personeel, klanten en leveranciers - een belangrijke rol. Dat maakt Global Flexibles tot het bedrijf wat het is: een bedrijf met oog voor de belangen van de klant, dat naast de klant staat, de wensen van de klant op maat vervult, al jaren met dezelfde klanten en hetzelfde team medewerkers werkt, omdat innovatie ook voortvloeit uit stabiliteit. Al deze kenmerken moesten in de externe verkoop geborgd blijven, zowel voor de klanten als voor de leveranciers en het personeel. ProMissie begeleidde Bert en Global Flexibels in dit verkoopproces. Benieuwd hoe dit proces eruit heeft gezien? Dat lees je hier. Wil je graag met iemand sparren over de waarden in jouw bedrijf of de werkwijze van ProMissie. Neem dan contact met ons op.
  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website