Erik, directeur: “ProMissie is mijn strategisch sparringpartner en houdt me scherp.”

ProMissie heeft Erik begeleidt bij de aankoop van zijn huidige bedrijf. Erik: “Tamme bekijkt zaken net vanuit een andere hoek, en dat is heel waardevol.” Het montage- en onderhoudsbedrijf heeft sindsdien ingrijpende structurele veranderingen ondergaan en ProMissie denkt hierin actief mee. ProMissie adviseur Tamme de Vries is de sparringpartner van Erik.

montagebedrijf-2Van directeur tot eigenaar
Oorspronkelijk werkte Erik als directeur voor het bedrijf. Na een aantal jaar werd het bedrijf door de toenmalige eigenaar te koop aangeboden. Erik kreeg de mogelijkheid tot een management buy-out. Hij wilde de zaak graag overnemen, maar wist dat het lastig zou worden de financiering rond te krijgen. Erik: “Op dat moment heb ik Tamme benaderd. Met Tamme had ik al kennis gemaakt toen hij eerder voor de voormalig directeur van het bedrijf als verkoopadviseur had gefungeerd.” Samen met ProMissie maakte Erik een waardebepaling en is hij langs banken gegaan. Uiteindelijk bleken er meerdere partijen bereid te zijn de overname te financieren. Erik: “Tamme was voor mij in deze periode echt een vertrouwenspersoon. Ik vond het een heftig proces en merkte dat het fijn was dat er met me werd meegedacht. Ook was het tijdens de onderhandelingen met de verkopende partij goed dat er iemand naast me zat die me kon begeleiden. Dat is heel montagebedrijf-1behulpzaam geweest, want mijn positie werd daardoor versterkt.”

Strategisch sparringpartner
Onlangs schakelde Erik de hulp van ProMissie wederom in bij de potentiele aankoop van een bedrijf. Erik: “Ik heb Tamme gevraagd de verkoopdocumenten te bestuderen. Samen kwamen we er al vrij snel uit dat ik het bedrijf beter niet kon aankopen. Tamme was in dit proces heel transparant en dat is wat je nodig hebt. Een klankbord, iemand met een andere invalshoek die je scherp houdt. Aangezien ik behoefte had aan een strategisch sparringpartner heb ik ProMissie onlangs gevraagd om een aantal keer per jaar met mij om de tafel te gaan. Tamme komt bij zo veel bedrijven. Hij snapt de positie van een DGA en kan zich in de positie van een DGA inleven. Tamme is echt een strateeg met oog voor de toekomst. Hij heeft zo veel kennis van overnameprocessen en financieel technische zaken. Bovendien kan hij  mensen heel goed inschatten. Dat maakt hem een waardevolle sparringpartner.”

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website